Vikten av snygg frisyr och självförtroende

Har vi inte alla någon gång känt att frisyren inte riktigt blev som man tänkt sig? Kanske har man haft en referensbild med sig till frisören och förväntat sig att se likadan ut som Jennifer Aniston’s ikoniska “Rachel cut”. En annan har hört skräckhistorier om hur frisörer råkat ta fel sax och klippte av en lugg av misstag eller låtit blekningen verka så pass länge att håret trillar av och kunden fick sår i hårbotten.

 Varför är håret så otroligt viktigt för oss? Dels kan man säga att en individs hår också är ett sätt att uttrycka vem man är som person. Det kan också vara ett sätt att visa omvärlden en person man vill vara. Dock är det inte alla som tar hand om sitt hår utan vänder sig till en frisör först när det börjar bli slitet eller man har en lång utväxt.

 Att uttrycka sig själv och sin personlighet med hjälp av sitt barr är också ett enkelt sätt att förändra sin stil. Det kan också vara ett sätt att framhäva en känsla. Ska man på ett viktigt möte eller en intervju kan det hjälpa att tänka på hur man stylar både hår och klädsel. Vad vill man berätta om sig själv och vad vill man att personen mittemot ska få för uppfattning om en själv?

 En investering

 Att hitta rätt frisör är viktigt för ett bra resultat. Ibland kan det ta sin tid och det kan det vara värt. Att hitta rätt frisör kan innebära många års relation och trygghet. Eftersom alla individer har olika typ av kvalité på sitt hår är det bra att låta frisören lära känna just ditt hår för att ni ska uppnå bästa möjliga resultat. Men när man väl lyckas etablera en god och stabil relation är det en fantastisk och väl investerad resa.

 När man skaffar en snygg frisyr kan det innebära att man börjar uppskatta det man ser i spegeln mer. Man kan känna en känsla av att vara välvårdad, man tar hand om sig själv och ser mer självsäker ut. Nog har vi väl alla haft dagar då vad man än gör med styling så vill inte håret det man själv vill. Att förändra sitt hår kan förstärka den bild som man vill att omvärlden ska uppfatta om en själv; sexig, cool, busig, smart, framgångsrik etc. Det kan vara att man inspireras av personer man ser upp till eller beundrar och sedan skaffar en liknande frisyr. En förlängning av detta är att man tar med sig denna känsla ut i vardagen. Kanske Leonardo DiCaprio’s kammade hår passar för ett viktigt affärsmöte?

 Var inte rädd att testa något nytt, men var också realistisk. Vad som är viktigt med en frisyr är att den även ska passa ansiktsformen och sin stil. Är man inte en person som tycker om att styla håret så mycket är det bra att ha det i åtanke. Har man väl skaffat en ny frisyr är det också viktigt att man ska orka underhålla den, känna sig snygg, välvårdad och i vissa fall oslagbar.

Dela med sig

© 2021 Roots Sthlm