Trender inom hårstyling och frisyrer 2019

När man pratar om frisyrer och styling på håret så kan man definitiv se trender, så har det alltid varit. Vi alla känner igen de frisyrer som var inne på 70-talet till exempel. För år 2019 så går vi tillbaka cirka 30 år i tiden för nu är nämligen 90-talet tillbaka. De glammiga vågiga hårsvallen byts ut mot texturer som kan ses som kaxiga och frisyrerna får en mer personlig touch. En sak som fortfarande stannar kvar från förra året och året innan dess är att entonade hår kommer leva kvar. Pastelligt rosa är fortfarande väldigt inne och många menar att rosa är det nya blonda.

De nya frisyrerna

Det känns overkligt att så mycket inom hår ska kunna hända på ett år, men det händer faktiskt mer än vad man kan tro. Frisyrerna ska nu se bra ut utan att man ska behöva göra så mycket med håret, det slår in på en lite minimalistisk bana. Det ska inte vara så mycket stylingprodukter, det ska mer vara naturligt. Denna trend påbörjades år 2018, innan dess var det mer populärt med långa hår som krävde mycket styling. Så är det inte nu. Man vill ha en klippning som man kan styla om man vill, men även bara låta den vara som den är och det ser ändå bra ut. Något som ställer högre krav på frisören idag. En annan sak som tydligt börjar märkas är att gränserna mellan dam- och herrfrisyrer blir allt mer utsuddade. Nu så blir frisyrerna mer individuella, de ska spegla individen, inte en viss look. Detta kommer innebära att mittbena, lugg och uppklippt hår kommer dominera 2019 och den där mikroluggen som svepte över världen år 2018 kommer inte leva vidare. Mikroluggen kommer få växa ut till att bli lite halvlångt, men det ska inte vara en gardinlugg. Luggen får även gärna vara ojämn, det är inte så himla noga.

Polisonger, pojkfrisyrer och färger

En av trenderna för 2019 verkar komma att bli polisonger men då menar man inte skäggväxt. Pagen finns hos båda könen och det som menas är korta pager till örat. Med denna frisyr finns det dock en skillnad mellan könen då man inte gärna gör en kort page med lugg på en kille. Frisyrerna som man kallar för boyish haircuts kommer fortsätta vara inne och det gäller båda könen. För män så är rakat huvud inne. Självklart kommer det 2019 ske styling av hår, men det är möjligt att den kommer se lite annorlunda ut. När det gäller uppsättningar så är det slarviga flätor, låga tofsar och knutar som gäller. Mycket kontraster ska det vara och det gör absolut ingenting att man visar på något sätt att man arbetat eller stylat håret. Hårspännena får sitta kvar, och de får gärna synas. När det kommer till hårfärger så kommer vi få se mer skrikiga färger istället för den naturliga färgen som trendat förut. Det ska nu vara lite galet kan man säga. Skrikiga färger som säger något om individen. År 2019 ser ut att bli ett spännande år och det intressanta är om de nya trenderna bli långvariga eller inte.

Dela med sig

© 2021 Roots Sthlm