Plasma Pen-behandling

Plasma Pen-behandling

Min kompis och jag hade länge klagat för varandra om saker i vårt utseende som vi inte gillar. Men samtidigt så är vi båda rädda för injektioner så botox och liknande går bort direkt.

Däremot hade vi länge varit sugna på att prova det som kallas plasma Pen. När det kom till stan så bokade vi direkt. Först fick vi gå dit på ett besök för konsultation. Då bestämde vi våra problemområden som vi ville förbättra.

För mig var det påsarna under ögonen och för min vän var det istället hennes hängande ögonlock.

Vad är det egentligen

Plasma Pen är den senaste kosmetiska proceduren för att bekämpa rynkor, förlust av kollagen och slapp hud. När vi åldras, tunnas hudens hudskikt ut, vi producerar mindre kollagen och vi tappar elasticiteten. Alla dessa faktorer ger slapp och skrynklig hud. Plasmapennan är en mjukkirurgisk procedur som riktar sig till en mängd olika hudtillstånd inklusive förlust av elasticitet, slapp och rynkor som traditionellt har behandlats med fyllmedel eller plastikkirurgi.

Man kan minska fina linjer och rynkor runt ögonen samt förbättra den övergripande strukturen och minska hyperpigmenteringen. Man kan även göra det tillsammans med en Microneedling-behandling i ansikte och nacke för ytterligare pigmentreduktion och strukturförbättring.

Plasmapenna är världens mest avancerade, icke-invasiva, hudlyftande, hudspännande och föryngrande anordning som används för att behandla rynkor och slapp, tråkig hud. Plasmapennan är en FDA-godkänd, CE-godkänd anordning som används för att utföra fibroblastterapi, en teknik som används för att stimulera produktionen av kollagen i huden.

Plasma stramar, lyfter, återupptar ytor och regenererar praktiskt taget alla hudområden.

Plasmapennan omvandlar elektrisk energi till gasformigt, diatomiskt molekylärt kväve och överför den energigivna gasen på ett icke-kontaktsätt till hudens yta ovanifrån. Detta orsakar ett mikrotrauma i hudens epidermalskikt (toppskikt) samtidigt som den djupare hudkonstruktionen värms upp och störs genom värmeledning. Denna behandling kallas också fibroblästring. Fibroblaster är de vanligaste cellerna i bindväv i kroppen som producerar kollagen.

Vilka områden i kroppen kan då behandlas med plasma-penna?

Fibroblästring ger utmärkta resultat för alla kroppsområden, särskilt ansikts- och nackregionerna. Det är viktigt för alla som överväger fibroblästring att noggrant granska plasmapennkontraindikationer, plasmapennans eftervårdsinstruktioner, risker och hudtyper som kan behandlas säkert.

Att behandla

 • Områden att behandla är exempelvis:
 • Dragspellinjer – linjerna som bildas utanför munnen när du ler.
 • Akneärr – förbättring av utseendet på märken och ärr efter akne.
 • Kråksparkar runt ögonen.
 • Pannveck.
 • Käklinjen.
 • Marionettlinjer – veck som löper vertikalt från munhörnen ner till hakan.
 • Nasala labiala veck/leendelinjer – veck som löper från näsans sidor ner till munnen.
 • Kalkonhals.
 • Rökarens linjer – de vertikala rynkorna också kända som läppstiftlinjer runt munnen.
 • Bristningar.
 • Övre och nedre ögonlock – påsar och kuddar.

Plasmapenna jämfört med kosmetisk kirurgi då?

 • Inget injicerbart anestetikum krävs.
 • Ingen skalpell, ingen skärning och ingen ablation av huden.
 • Inga stygn och inga ärr.
 • Mycket låg riskprocedur med minimala biverkningar.
 • Ingen hudförtunnning och mer enhetlig än den ablativa ytan med lasrar.
 • Inga asymmetrier och inga risker för överkorrigering.
 • Kostnadseffektiv.
 • Långvariga resultat – vanligtvis cirka två-tre år och kan bli permanenta.

Vad är unikt med Plasma Pen jämfört med andra fibroblasting enheter?

Andra fibroblästringsanordningar kallas ofta Plasma Pen men är inte den faktiska varumärkesanordningen. Vissa enheter kan köpas från Kina för så lite som hundra kronor och är inte riktig plasmateknologi. I bästa fall är de designade för personlig hudbehandling. Dessa pennor är inte lämpliga för professionell användning och kan vara farliga.

Resultatet kommer successivt under kanske två månaders tid även om man kan se lite resultat direkt också.

Akneärr

Det gjorde inte ont

Jag ska erkänna att jag var likte nervös innan in behandling eftersom det skulle göras vi ögat och för att jag har så låg smärttröskel. Därför fick min vän göra sin behandling först, jag hade hört att det kunde sticka lite så jag försökte koppla bort tankarna innan. Kliniken hade en trevlig hörna där man kunde sätta sig ned i mjuka fåtöljer. För att koppla bort helt tog jag fram mobilen för att fortsätta några spel som jag påbörjat tidigare på scrabble och poker stars.

Tiden bara flög iväg när jag spelade och plötsligt var det min tur att behandlas. På darrande ben gick jag in i behandlingsrummet och lade mig på behandlingssängen. Hon som skulle utföra behandlingen var dock van vid nervösa kunder så hon var väldigt lugn och gjorde sitt bästa för att lugna mig. Det fungerade ganska bra, sedan när hon väl påbörjade behandlingen så insåg jag att det inte var så farligt som jag trodde. Smärtan var nästan obefintlig, det var mer bara som ett pirrande obehag och det kunde jag lätt stå ut med.

Plasma Pen-behandlingen var något jag definitivt kommer att göra igen på andra området också. Jag blev jättenöjd och inte bara jag själv utan andra kan tydligt se resultatet.

Dela med sig

© 2021 Roots Sthlm