Oljemassage

Massage är både skönt och bra för kroppen. Det finns många fördelar med massage och det är någonting alla borde ha, minst en gång i veckan! Det finns många olika massage-stilar för att det ska kunna passa alla människor efter deras behov. Dessutom finns det mycket bra oljor vid massage som kan hjälpa huden och kroppen på många olika sätt.

Fördelarna med oljemassage

En oljemassage är oftast dyrare än en vanlig massage, men det kan det också vara värt! Dels så blir massagen skönare och oljorna luktar ofta väldigt gott men sen finns det även oljor som är bra för huden, tar bort orenheter eller rynkor, oljor med speciell lukt för att minska stress eller huvudvärk och till och med oljor för att öka sexlusten!

En oljemassage smörjer och lenar huden och även lederna, ökar blodcirkulationen och tonar musklerna. Det lugnar nerverna och bidrar till ökad mental klarhet och mindre frustration. Dessutom sägs det att även att det hjälper till att frigöra restprodukterna från kroppen.

Massage, en terapi för kroppen

Vid en massage vid reflexpunkterna, till exempel fotsulorna eller handflatorna, påverkas även kroppens inre organ genom stimulansen. De positiva effekterna på en massage är många! En massage mjukar upp musklerna och töjer ut och ökar elasticiteten i muskulaturen och förbättrar musklernas ämnesomsättning som i sin tur ger snabbare återhämtning eftersom muskelcellerna får bättre tillgång till syre och näring. Om du har skadat en muskel eller led kan en massage vara på plats för att skynd på läkningen. En massage förhindrar ärrvävnad och muskelsammanväxningar efter en skada eller om man har varit inaktiv under en längre period. Eftersom massagen ger dig en avspänd och smidigare muskulatur ger det även en bättre hållning och smidigare rörelseförmåga.

Forskning om massage

Under flera hundra år har det forskats om massage, då det är vår äldsta metod för medicinsk läkning. Dels har det forskats fram att massage kan hjälpa till att öka vikten hos det prematura barnet, minskar smärta, stresshormoner och depressiva symptom och ökar immunförsvaret. Dessutom har beröringen en stor positiv inverkan vid en massage. Alla människor behöver beröring för att må bra och har man dessutom en värmande massageolja påverkar det kropp och själ mycket positivt! Forskare säger att massage påverkar det autonoma nervsystemet och lugnande hormoner frigörs. Det är möjligt att läsa mer om forskningen kring massage och dess positiva inverkan.

Oljemassage överallt

Man måste inte betala dyra pengar för att få en bra oljemassage, det går att lära sig själv, massera sig själv eller kanske gå en kurs med partner eller vän för att lära sig att massera. Då kan man dessutom köpa oljor själv efter behov och smak att använda. Oljorna kan kosta en del i början men med tanke på att vi behöver massage helst en gång i veckan kommer man snabbt att spara in de pengarna man behöver lägga ut på oljor och kurs. Du kan även, utan en kurs, enkelt massera ditt ansikte, fötter, handflator och rumpan om du till exempel har suttit still alldeles för länge. Inne hos The body shop kan man välja och vraka mellan olika massageoljor och andra tillbehör, som dessutom är gjorda av naturliga ingredienser!

Dela med sig

© 2020 Roots Sthlm