Olika typer av massage

Massage är något som är bra för både kropp och stjäl. Massage är bra att få så att man enklare ska kunna slappna av och känna sig lugn. Samtidigt ökar också blodgenomströmningen i musklerna. Det kommer också bli enklare att må psykisk bra om man då och då får massage. Det finns olika typer av massage och hur massagen ser ut ser olika ut men de goda effekterna av massagen är de samma för alla typer av massage.

Må bra i kropp och stjäl

Klassisk svensk massage är en massage typ som ligger i grunden för många andra typer av massage. Den klassiska svenska massagen är främst bra att få om man har spänningar i musklerna eller träningsvärk. Massagen ska dels förhindra en till att få muskelknutor. Massagen går till som så att massören knådar ens muskler och hud med hjälp av händerna men det är också möjligt att använda sig av olika apparater.


Ayurvedisk massage är en indisk typ av massage där fokuset ligger på att fortsätta må bra genom att hålla balansen mellan de tre elementen: luft, eld och vatten. Ayurvedisk massage sägs rena kroppen och är bra att få om man har problem med sömn, stress, depression, huvudvärk eller om man ofta känner sig stel i kroppen. Det finns flera olika former av ayurvedisk massage så som helkroppsmassage och huvudmassage.

Fibro massage är en massage typ som utvecklades under 90-talet och som är speciellt inriktad för personer som lider av fibromyalgi och alltså har mycket ont i kroppen. Massagen utvecklades för att hjälpa folk med svår smärta i sina leder, så att de skulle kunna må bättre. Det är en mild massageform där man som massör använder sig av försiktiga rörelser. Det fibro massagen ska göra efter att man fått massage är att man ska känna sig mindre stel och trött, man ska känna mindre smärta samt att man med tiden ska få bättre blodcirkulation i kroppen.

Shiatsu är en japansk typ av massage och bygger på den japanska teorin om ki, livsenergin som finns i kroppen. Shiatsu är bra för de flesta besvären men bland annat om man lider av stress, ryggproblem, migrän eller olika allergier. Shiatsu går till som så att man trycker på bestämda punkter på kroppen.Thaimassage är en thailändsk typ av massage men som inte enbart är grundat av de tidigare thailändska traditionerna utan även tagit inspiration från kina och Indien. Det är en typ av massage där massören använder hela kroppen så som händer, armbågar och knän för att massera. Massagen är bra om man känner sig stel i kroppen då massagen kommer att öka ens rörlighet.

Taktil massage är en massage typ där man använder sig av försiktiga rörelser för att på så sätt öka det taktila sinnet som i sin tur dämpar smärta, stress och oro. Metoden används bland annat inom sjukvården eftersom den lätta beröringen är så pass viktigt för alla människor och behovet av beröring anses dessutom öka när man lider av sjukdomar och skador.

Dela med sig

© 2021 Roots Sthlm