Olika massagemetoder

Den allra första gången som man har sett att ordet massage har benämnts skriftligt var ungefärliga 5000 år sedan i en kinesisk skrift, men redan 400 f kr benämnde Hippokrates de mycket positiva effekterna utav massage. Några av de positiva effekterna med massage är ökad blodcirkulation, och en ökning av Oxytocin i kroppen. Under historiens gång har massage varit en betydande och en väsentlig del av en mängd olika kulturer men främst nere i Orienten. Turkiska hamams är numera också mycket populära även i Sverige och kan hittas i de allra flesta större städer. I vårt relativt upptagna samhälle är det förmodligen viktigare än någonsin för att ge tid till återhämtning och numera kan du hitta olika sorters massage överallt. Det finns massage som är speciellt utformad för idrottare, för diverse spänningar och knutor men kan även användas för att ge energi.  Massage erbjuds på flertalet ställen och många arbetsplatser har idag även en subventionerad kostnad för massage under arbetstid. Är man i sin tur intresserad av att i slutändan kanske arbeta med just massage så finns det mängder med olika skolor som erbjuder massagekurser. Att bli berörd är livsviktigt och ger oss möjligheten att utvecklas till harmoniska människor. Man har också sett att spädbarnsmassage ger mycket positiva effekter på alla bebisar men speciellt på barn som verkar oroliga och har svårt att varva ner.  Ordet massage tros komma ifrån det latinska ordet massa som i sin tur betyder just beröring.

Svensk massage

Den klassiska svenska massagen, världskänd och kanske en av de allra främsta massagemetoderna som många tänker på när man tänker massage. I huvudsak så fungerar metoden bäst på den som behöver avslappning och som kanske har olika spänningar i kroppen, metoden fungerar också fint för de med träningsvärk. Genom olika knådningar och gnidningar blir du skönt avslappnad och redo att möta vardagen igen.

Ma-uri massage

Kanske inte den mest kända massagemetoden och kan möjligen vara svår att hitta i Sverige men metoden är dock spännande och utgår ifrån olika tusenåriga polynesiska traditioner från maorierna på Nya Zeeland. Själva massagemetoden bygger på att massören dansar omkring massagebordet och med svepande rörelser rör på klientens kropp. Genom de svepande rörelserna sägs bland annat förutsättningarna för ett mer energifyllt liv öka markant.

Thai massage

Thai massage

En av de mera kraftfulla massagemetoderna och metoden bygger på en mycket gammal thailändsk tradition där metoden har influenser både ifrån Kina och från Indien. Massören använder här hela kroppen och du som klient ligger på en madrass på golvet. Genom att bland annat använda underarmar, knä och fötter kan maximal styrka uppnås för massören och efteråt går man ut med ökad rörlighet och en känsla av avslappning.

Tuinamassage

Metoden är en tusenårig metod med en blandning av massage och av akupunktur men här används dock inga nålar utan endast knogar, händer och fingrar. Genom lätta strykningar och olika knådningar får man igång energiflödet och rättar till eventuella obalanser som kan finnas i kroppen.

Dela med sig

© 2021 Roots Sthlm