Kända schampon & hårvårdsmärken

Det är inte helt lätt att hitta rätt i djungeln med all hårvård. Förutom att man ska underhålla sitt hår med jämna mellanrum med klippning och färgning så ska man också använda rätt produkter. En snygg frisyr förtjänar rätt omsorg. När man shoppar hårvård behöver man utgå från sig själv och sina behov. Har man torrt, slitet hår? Är håret lockigt, färgat? Hur kan man få färgen att hålla mellan alla frisörbesök? Kanske har man tunt, fint hår som behöver lite volym? I hårvårds djungeln finns det massvis med kända märken i alla prisklasser som människor lägger väl investerade pengar på. Är man osäker på vart man ska börja kan det vara en bra idé att rådfråga en frisör. Många gånger är salonger återförsäljare för vissa märken och har fått utbildning i sortimentet.

Ett gott urval av alla märken

 Maria Nila är ett märke som är 100% veganskt samt att det både utvecklas och produceras i Sverige. De har även certifieringar som PETA, Leaping Bunny samt Vegan Society för att säkerställa att man som kund verkligen får en produkt som bidrar till en bättre värld. Deras sortiment är brett och passar de flesta hårtyper.

 R+Co är ett märke som bryter normer inom branschen enligt de själva. Förpackningarna och produkterna ska förhöja känslan av en plats, stil eller attityd. Deras produkter innehåller inga sulfater, parabener, mineraloljor eller petrolatum. Dessutom är de vegetariska, cruelty-free och glutenfria.

 Redken startades år 1960 av Paula Kent tillsammans med kemisten Jehri Redding i Californien. Det började med att Jehri tog fram en produkt med lågt PH-värde för Paulas känsliga hår. Mycket hände under resans gång och resten är historia. Idag finns Redken i över 43 länder och har ett brett sortiment för de flesta hår.

 Moroccan oil grundades för ungefär tio år sedan av Carmen Tal, när hon var långt hemifrån och en färgning av hennes hår hade gått snett. Hon bokade en oljekur och under behandlingen kunde hon sakta se hur hennes egna slitna hår blev glansigare och stärkt av denna unika olja. Hon ville genast dela med sig av sin erfarenhet till andra kvinnor i världen och det påbörjade resan av Moroccan oil. Idag har sortimentet växt till mer än bara oljan, men med samma goda egenskaper.

 Amika känner man snabbt igen med deras färgsprakande och pigga förpackningar. Företaget startades 2007 och har från start varit noggranna med att aldrig testa sina produkter på djur. Ikoniskt för produkterna är doften av havtorn som finns i alla deras produkter.

 TIGI international creative team grundades 2003 av Anthony Mascolo, en ikon inom frisörvärlden. Då det inte fanns produkter som han ville ha så skapade han dem själv. Under TIGI kan man hitta produkter som Bed Head, Catwalk och S-factor. De har idag ett brett sortiment som passar alla.

 Kevin Murphy grundades av australiensaren då han såg ett behov av produkter som är enkla att använda, håller frisyren på plats hela dagen och dessutom vårdar. Deras produkter kan liknas till hudvård, då de också är framtagna för att vårda med bland annat vitaminer och aminosyror. Produkterna är dessutom cruelty-free och innehåller inga sulfater eller parabener. Ett bra val för miljön helt enkelt. 

Dela med sig

© 2021 Roots Sthlm