Kända frisörer

Frisöryrket kan stoltsera sig med en hel del kända frisörer som lyckats med det ”lilla extra” att dels klippa en rad av kändisar och andra prominenta personer.

Björn Axén

Björn Axén var en av de tidigare kändisfrisörerna som ”satte saxen högt” inom yrket frisör. Han var en tidig modeskapare och entreprenör och var frisör åt hovet. Han grundade märket ”Björn Axén” och införde Sveriges första datoriserade frisörbokningssystem.

Steve Terry

Steve Terry är en annan frisör som flera kändisar vill klippa sig hos. Han och hans fru har salongen YOU som är omåttligt populär.

Marre Hitti

En annan toppfrisör är Marwan ”Marre Hitti”. Han har friserat för flera stora produktioner på TV som ”Projekt Runaway”, Melodifestivalen och Trinny och Susannah stylar om Sverige. Marre är en av Sveriges mest bokade frisörer inom kändisvärlden och kan stoltsera med en prinsessa som kund från svenska hovet. Om man vill ha tid hos Marre så är det en väntan upp till tre månader på en klippning. Det är nog väl värt en väntan hos denna uppskattade frisör.

Bobby Oduncu

En frisör som anses vara Sveriges bästa är Bobby Oduncu, han har sin uppväxt i Södertälje men bor och har sin salong i Stockholm. Han medverkade i Tv-programmet ”Den rätte för Rosing”, Linda Rosing som försökte hitta ”Den rätta” och hade då sin vän Bobby till hjälp. Bobby har också jobbat med styling för flera produktioner inom Tv-branschen som ”God Morgon Sverige, Hollywoodfruar och Lets Dance m.fl. Det är många kändisar inom hans kundkrets även kändisar utanför Sverige som Pink och Sting, i Sverige snyggar han till Molly Sandén, Orup, Maria Montasami med mera med mera. Kön är lång hos kändisfrisören Bobby. Han har även fler ”strängar på sin lyra” och är en framträdande fitness profil. Bobby är en vältränad och välfriserad kändisfrisör och trendkänslig där var och en får vänta i månader för att få tid. Bobbys salong är till för alla så han vänder sin kundkrets till inte bara kändisar som också är uppskattat.

Antonio Axu

En annan känd frisör är Antonio Axu som också har salong i Beverly Hills i USA, så han växlar med att vara i sin salong i Stockholm och salongen i Beverly Hills. Antonio är uppvuxen i förorten Botkyrka och började sin bana som praktikant hos Frisörsalningen Björn Axén under gymnasieperioden och det var på den salongen det ”klickade till” hos Antonio och blev fast i yrket. Antonio har stött på en del av rasism i sin karriär vilket ledde till att han bytte till sitt nuvarande namn, tidigare hette han Orhan.

Vad kännetecknar en kändisfrisör

Det verkar som om de flesta frisörer som har lång väntetid på sina salonger och har fört ”en kamp” inom yrket och verkligen strävat efter perfektionism vilket krävs för att klippa personer inom kändisvärlden och som ofta syns i Tv-rutan. Man behöver lägga till något extra för att komma upp i nivå och till de personer som vill ha det ”lilla extra”. Vi kan stoltsera oss i Sverige med flera kändisfrisörer som också har världen som arbetsplats. Men det finns också tid för alla att boka in sig hos någon av dessa ”klipp Gudar” för att få det hårsvall och den lyx som ibland behövs.

Dela med sig

© 2021 Roots Sthlm