Fördelar med massage

Har du överansträngt dig eller känner du dig stel i ryggen eller du kanske bara vill koppla av en stund, då ska du boka massage.

Finns massa bra saker med massage

Någon gång i livet så får man ont i ryggen och det kan ha olika orsaker till det, du kanske har lyft något tungt på ditt jobb som gjorde att du sträckte dig i ryggen, du kanske inte har en säng anpassad för dig eller så är du bara stel i ryggen och det kan också bero på din säng eller att du har ett väldigt stillasittande jobb.
Massage kan inte bota dina problem men det kan lindra och hjälpa dig och din kropp att återhämta sig.
Det finns flera olika typer av massage, svensk klassisk massage är till för dig som bara vill unna dig en stund för dig själv och njuta lite men lite annat gott medför den också och det är att den ökar blodcirkulationen och syresättningen, den påskyndar läkningsprocessen och förbättrar ämnesomsättningen i dina muskler.
En taktil massage är också en avslappningsmassage och den utsöndrar även ett ämne som heter oxytocin som ger en smärtlindrande känsla, minskar dina stresshormoner och sänker även ditt blodtryck.
En shiatsu massage härstammar från Japan och massören använder sig av handflata, tumme och pekfinger för att trycka på delar av kroppen som minskar spänningar och ökar rörligheten i dina muskler och dina leder. I en vanlig massage så knådas kroppen av en massör med i shiatsu så är det enbart dessa tryckningar som används. Detta görs över hela kroppen.


Massage är bra för hälsan också och kan medföra bra saker som gör att du förhoppningsvis håller dig lite friskare. Att öka blodcirkulationer gör att dina leder, muskler och vävnader mjukas upp och du känner dig med flexibel och kanske inte lika stel. En massage stärker ditt immunförsvar genom att öka mängden vita blodkroppar som gör att du bättre håller dig ifrån infektioner. Det minskar stress genom detta hormon oxytocin som jag nämnde ovan. Vid stress kan man också få en lätt huvudvärk som kallas spänningshuvudvärk, detta går från axlarna och upp och med massage så kan denna spänningshuvudvärk kännas bättre. En massage gör att ditt syre till musklerna ökar och det innebär också att läkning och återhämtningen därefter går snabbare. Är du ständigt orolig eller känner dig deprimerad så gå och få massage då den minskar dina stresshormoner kortisol och noradrenalin och samtidigt då ökar må bra hormonerna oxytocin, dopamin och serotonin.

Går man regelbundet på massage så kan man efter några gånger känna en stor skillnad i kropp och även i sitt sinne då massage är bra för så mycket annat än att det bara är skönt och avslappnande. Alla borde någon gång testa massage ett par gånger för att känna av den känslan. Efter en skön massage är det vanligt att man blir lite trött och kan även känna sig yr precis efteråt då är det bra om man kan sitta kvar några minuter på britsen för att sedan fortsätta som vanligt.

Dela med sig

© 2021 Roots Sthlm