Få fina och mer hälsosamma naglar

För många är det viktigt att ha välvårdade händer och framför allt fina naglar. Det går att fixa med ganska enkla knep på egen hand, utan att det kostar skjortan. Visst är det skönt att få en manikyr då och då. Naturligtvis kan man unna det sig ibland och gå till en expert för att göra naglarna snygga. Vill man spara pengar och få hälsosamma naglar kan man själv fixa dem när man har tid och lust. Det är lättare att göra det på hemmaplan om man får tid över och man vill ta hand om sig själv en stund från topp till tå, istället för att boka in tid för en manikyr.

Ät rätt få vackra naglar

Genom att äta rätt så kan man påverka att man får vackrare naglar och dessutom blir dem starkare, samt växer snabbare. Det gäller bara att se till att ha tålamod då förvandlingen inte sker över en natt, utan det kommer att ge resultat först efter några månader.

Ägg är proppfullt med protein och är mycket viktigt för att få friska och starka naglar. Dessutom innehåller ägg B-vitamin som gör att naglar växer snabbare. Att äta lax är också bra då fisken också innehåller protein, men även zink som ger en snabbare tillväxt. Kokosolja är ett nyttigt fett som gör att kroppen kan ta upp viktiga näringsämne, samt innehåller vitaminerna A, D, E och K som stärker naglar.

Spenat innehåller A-, B- och E-vitamin, järn och folater, vilket som också hjälper till att naglarna blir starkare och växer fortare. Broccoli ser även till att man får snabbväxande naglar. Att knapra i sig nötter är bra i största allmänhet och äter man en näve nötter till mellanmål få man i sig nyttiga fetter. Väljs dessutom paranötter som är proppade med B- och E-vitaminer, zink och selen som är perfekt och toppen för nagelhälsan.

Använd nagelolja

Nagelolja eller olivolja är bra att smörja in sina nagelband med, minst en gång om dagen, men gärna upp till tre gånger per dag. Vilket kan låta ofta och kan kännas svårt att få som en vana. Har du oljan på nattduksborden eller vid tandborsten, är det enkelt att lägga till en rutin att smörja in naglarna. Oljan gör att man masserar naglarna och samtidigt håller banden fuktiga, vilket gör att naglarna har goda förutsättningar att växa sig starkare.

Nagelvårdsprodukter som är bra för naglarna

Det är mycket viktigt att inte torka ut naglarna och det gäller att hela tiden ha det i bakhuvudet. Naturligtvis kan man måla sina naglar i någon läcker färg och samband med borttagningen av nagellacket gäller det att använda en remover som inte innehåller aceton. Det finns ett flertal bra nagellacksbortaningsmedel på marknaden. Fördelen är om medlet innehåller någon typ av olja som återfuktar nageln när lacket tas bort.

Nagelvårdsprodukter som är bra för naglarna
Nagelvårdsprodukter som är bra för naglarna

I samband med händer tvättas är det viktigt att använda sig av en bra handtvål. De flesta är rädda om sin hud och använder sig av återfuktande produkter som återfuktar kroppen och ansiktet. Händerna glöms oftast bort och dessa kanske tvättas upp mot 20 gånger per dag, vilket torkar ut händer, naglarna och nagelbanden. Se därför till att ha en återfuktande handtvål, så kommer också händerna och naglarna må bättre.

Dela med sig

© 2020 Roots Sthlm