Ekologisk kroppsvård

På senare tid har det ekologiska tänket blivit mer vanligt. Det började med mat och nu är vi inne i nästa fas som handlar mer om hela vårt liv. Kroppsvård är något som vi sysslat med sedan urminnes tider. Den utveckling som vi mött visar på att människan blir mer och mer känslig för vissa produkter när vi tar hand om vår kropp. Vi ser en ökning av dessa produkter på apotek, hälsokost, på nätet i form av webbsajter och olika shopar som marknadsför dessa produkter.

Vad är ekologiskt?

Ekologiskt innebär i all enkelhet att det inte ska finnas ingredienser, tillsatser som är giftiga, skadliga eller framkallande av sjukdom och symtom. När det gäller den ekologiska maten så finns det standard som reglerar detta som oftast anges med märket ”KRAV” Då det gäller kroppsvård så finns ännu inte denna standard lika väl utvecklad.

För den som vill göra sin kroppsvård mer ekologisk behöver hitta i den stora floran av produkter som finns. Vara noga med att kolla upp på vilket sätt den är ekologisk.

Att genomföra ekologisk kroppsvård.

För att börja med så ordet kroppsvård innebär hela kroppen. Såväl utvärtes som invärtes. När vi inser att kroppsvård inte bara är utsidan så blir det väldigt stort att greppa om med alla de produkter som finns. När du bestämmer dig för att göra ekologisk kroppsvård så kan vi göra det enkelt och säga att det finns två vägar. Varje dag eller enligt ett mönster som du skapat själv eller i samråd med en specialist

på området. Att leta sig fram i djungel av produkter själv kan vara svårt, frågorna är många då det gäller om just den produkten är bra för dig av olika anledningar. Många söker ekologisk kroppsvård av många anledningar, dessa kan vara att huden, håret inte känns bra eller att det finns problem när jag väljer de produkter som finns i den vanliga butiken. Torr hud, utslag, klåda, irritation mm. Deodorant och parfym är vanlig förekommande saker som kan orsaka påverkan på din kropp. Ja även tvättmedel, sköljmedel kan ge oönskade reaktioner.

Så när vi ska välja ekologisk kroppsvård så gäller det att veta vad som är problemet för att finna rätt produkt och rätt tillvägagångs sätt. Glöm inte bort att kroppsvård handlar om hela människan och insidans kroppsvård kan ge symtom på utsidan och tvärt om.

Att välja rätt produkt är A och O. Var noga med att läsa innehållsdeklarationen. Se om det finns några bra referenser om just den produkt som du tänker använda. Ta små steg gör inte allt på en gång för då vet du kanske inte om du fick den effekt du önskade.

Sammanfattning

Ekologisk kroppsvård handlar om hela kroppen, hela människan. Det handlar om att vara noga i val av produkt. Innehållet i produkten är viktigt så att läsa deklarationen och innehållet för produkten är viktigt. Det finns mycket produkter på marknaden som kan vara lockande med alla dess reklam. Var inte rädd för att rådgöra med en specialist på området. Gör inte allting samtidigt, prova en sak och låt resultatet visa sig innan du går vidare. Glöm inte bort att om du väljer en ekologisk väg så är detta i det stora hela en förbättring för miljön i stort.

Dela med sig

© 2021 Roots Sthlm