Ekologisk hårvård

Varje dag utsätter vi hela vår kropp för olika saker, vatten, krämer, schampo, parfymer, mm. Ja listan kan bli ganska lång på produkter som vi använder varje dag. Vårt hår är en del av kroppen som kanske varje dag får någon form av styling, tvätt eller andra produkter. Många av de produkter vi använder kanske inte alltid är så skonsamma för oss. Det är kanske inget vi tänker på initialt, men när vi börjar få negativa resultat så kanske det är dags att se över våra val av produkter och kanske lära oss vad just din kropp behöver.

Ekologisk hårvård

Ekologiskt innebär att du använder produkter som är direkt växtbaserat utan tillsatser av färgämnen och kemikalier, även vissa oljor. Håret, naglar, huden är organ som ofta utsätts för en hel del påverkan av både miljö och produkter. För att välja ekologiskt när det gäller ditt hår finns det en uppsjö av produkter. Det är inte säkert att just ditt hår klarar alla av dessa. Det kan vara bra att konsultera en frisör eller hudvårdsterapeut för att få hjälp med dina val av produkt. Håret är individuellt för alla människor och kräver olika produkter för bästa vård. Att välja ekologisk innebär att du även skonar miljö med ditt val av produkt. Att välja ekologiskt kan vara att ditt hår även blir bättre av ekologisk kost, motion och ditt sätt att se på dina val för din egen kropp. Är det skillnad hur det är för män och kvinnor? Ja men nej, det beror helt på vad vi använder för produkter och vad vi dagligen utsätter vårt hår för. Håret kan lätt bli slitet med val av fel produkt eller att vi dagligen gör samma sak med vårt hår för att det ska vara som vi önskar. När det gäller håret så är det precis som med huden och resten av kroppen. Det är ett helhets tänk som behövs, inte bara punktinsatser.

Hur väljer jag rätt produkt för håret?

Det finns en hel del kravmärkningar som en rekommendation,

Dessa beskriver för dig vad som krävs av olika hårvårdsprodukter på marknaden. Nu är inte kraven lika hårt satta på dessa produkter som på mat eller kostartiklar. Så för att välja rätt så kan det vara bra att vara lite påläst när du köper dessa produkter. Gör gärna ett besök på apoteket för att börja någonstans. Hälsokostbutik kan även vara värt ett besök.

Sammanfattning

Ditt hår är lika viktigt som resten av din kropp. Håret utsätts för en stor miljöpåverkan beroende på vart du är. Vården av håret sker ju varje dag på ett eller annat sätt. Att välja rätt produkt för ditt hår kan vara viktigt för hela din kropps välbefinnande. Var noga med om du väljer den ekologiska vägen att kolla produkten du väljer. Är du tveksam tala med frisör, be om en analys så att får en vägvisning vad som är bäst för just ditt hår. Genom att välja den ekologiska vägen så gynnar du inte bara din kropp, du gynnar även miljön och din omgivning i stort. Det handlar om en helhetssyn så inse att allting hänger samman då vi gör ekologiska val. Kost, motion, tankar, känslor och produkter.

Dela med sig

© 2021 Roots Sthlm