Att välja rätt frisör

Jakten på den rätta hårstylisten kan vara en djungel, där man aldrig vet vad man kan vänta sig i nästa möte. Det är inte bara resultatet som ska blir bra, utan även personkemin ska stämma för att man ska känna sig lugn och trygg. Att hitta rätt frisör och bygga en relation med denna innebär ju också att man lämnar över en viktig del av sig själv i frisörens händer. Ens frisyr är en stor del av hur man uttrycker sig själv och sin personlighet. Denna jakt kan nästan likställas med jakten på den rätta partnern. Det kan inkludera många försök, svett och tårar. Men det kan också göra att man efter många försök vet vad man ska titta efter när man letar vidare.

 Var inte rädd för att fråga

 Ett av de bästa sätten att hitta bra frisörer är att fråga! Ser man till exempel en främling på stan med en frisyr eller hårfärg som man verkligen beundrar, fråga personen vilken salong denne går till. Förutom salong och namn på frisören kan det också vara bra att uppge namnet på personen som man frågade. Då kan frisören enkelt förstå vad för stil och smak man har när man kommer dit.

 Har man produkter av ett visst märke man verkligen älskar kan man också hålla utkik efter salonger som också är återförsäljare av dessa. Frisörer får ofta utbildning i leverantörens sortiment och kan därför också rekommendera bra produkter anpassade just efter kundens hår och kundens behov. Ett enkelt sätt att hitta dessa salonger är att gå in på leverantörens hemsida och där hitta återförsäljare.

 Kraften av sociala medier

 Sociala medier som instagram är också ett bra verktyg för att hitta frisörer i ditt område, då det är många som har börjat förstå effekten av den typ av marknadsföring. Genom sociala medier kan man ofta få se olika exempel och resultat av både klipp samt färg, vilket kan visa bredden på frisörens kunskap. Eftersom alla har olika typ av hår vill man hitta en frisör som är van vid att jobba med det man söker. En skandinavisk blondin med tunt, fint hår kanske inte gör ett klokt val av att gå till en frisör som jobbar mest med afron. Kunden gör bäst i att hålla utkik efter de hashtag som är mest relevanta för denne, såsom ort, stil som till exempel balayage eller ombre samt färg.

Var realistisk

 Viktigt att ha med sig när man besöker en ny frisör är att också ha realistiska förväntningar. Ingen frisör kan utföra magi, bara nästan. Att gå från svart hår till platina på en dag går inte och en professionell frisör är ofta också tydlig i detta. En kort pixie passar inte alltid ett väldigt runt ansikte och man kommer inte att få ett exakt resultat som Farrah Fawcett’s ikoniska volym från Charlie’s änglar. Däremot kan man ofta rådfråga frisören och när man har byggt en tillit och god relation gör man rätt i att lyssna på dennes rekommendationer. Alla är olika!

Dela med sig

© 2021 Roots Sthlm